Du använder en dator

Erik Ruhe, Kil

Välkommen till min hemsida

Vår familj består av Elisabeth och mig, Erik.
Efter 40 år i Värmland så drar vi iväg söderut. Vi flyttar till Borås där vi har vår Anna-Karin med familj. Vi vill komma närmare våra barnbarn och kunna umgås med dem lite mer i vardagen. Det blir en stor omställning - Ny stad, ny geografi, nya vänner och mycket annat. Det blir spännande! 

Vi lämnar vårt hus och trädgård och slipper skotta snö och rensa ogräs och slipper vara oroliga för stora reparationer. Vi flyttar till en tre-rums lägenhet så det är mycket möbler och annat som måste städas bort. En fördel är att det bara är en familj som bor långt bort - Jakob i Stockholm - och då kan det vara lättare att åka dit.

Men ingen sjö och ingen båt! Både Elisabeth och jag är födda vid Vänern så det känns lite svårt att lämna den. Jag får göra som Odysseus. Han fick i uppdrag att gå långt in landet dit där folk inte ser skillnad på en kastskovel och en åra.

Vi får gå ut skogen och det kanske finns någon liten skogssjö man kan sitta vid stranden och höra på fågelsång. Borås ligger mittemellan Jönköping och Göteborg och där känner vi oss lite  hemma. Så därmed får vi säga farväl till alla trevliga vänner i Värmland som vi känt i 40 år! 

Anna och hennes man Joël bor här och Annas två grabbar bor hos dem varannan vecka och hos barnens pappa varannan vecka. Jakob med sin fru Anna och deras två barn bor i Stockholm. Måste ju säga också att Annas grabbar heter Axel, 10 år, och Wilhelm, 7 år, och att Anna tagit namnet Schmidt efter min mor. Min morfar hette också Wilhelm Schmidt. Jakobs barn heter Svante, 10 år, och Ida, 8 år.
Vi har alltså fyra barnbarn att ta hand om. Joël har tre pojkar, men de är tonåringar och bor i Arvika. Vi träffar dem ibland.

För några år sedan började jag min låååånga semester! Sist arbetade jag på Hoerbiger i Åmål. De utvecklar tändystem och styrsystem för industrimotorer och har dessutom - när de hette Mecel - utvecklat tändsystem för Saab. Tidigare arbetade jag på på Ericsson och TietoEnator i Karlstad.

Jag gillar att vara ute och cykla. Det avslöjas om du klickar på länken Cykelfrämjandet Några år sedan var Karlstad värd för Cykelturistveckan. mycket jobb , men roligt. Och vi klarade det!
Att jag tycker om att vara på sjön framgår också om du tittar på bilderna, bland annat från Gratitudeseglingen. Dessutom är jag engagerad i
Polstjärnan , ett ångfartyg som jag brukar arbeta på lite då och då, men inte nu längre. Deras hemsida är fortfarande mitt ansvar.

Vår första båt - en HT-båt, ca 5m - skaffade vi 2005 och vi hade den i ett år. Efter en säsong tröttnade vi på den lilla båten och skaffade en snipa, typ Virbo, 21 fot (ca 6.3 m). Det kändes riktigt lugnt och mysigt att tuffa runt i 6 knop. Men nu när vi flyttat så måste vi sälja den. Hör av dig om du är intresserad!

Hemsidan är ett resultat av det jag lärt mig från en tjock bok om PHP och SQL som jag fick av Jakob för ca tio år sedan. Hemsidan är gjord för hand. Någon gång ska jag lära mig Drupal eller Wordpress.

Lite blandade bilder finns här också.

PS:
Om du vill utmana mig på Wordfeud eller Quizkampen så heter jag Erik_CA.

Nya bilder 2016-02-19
Längesedan jag uppdaterade hemsidan.
Nu har jag lagt in några nya bilder.

Lika stor nyhet - igen 2015-04-16
Anna-Karin och Henrik har fått en liten grabb - Wilhelm, så nu har vi fyra barnbarn.

Sjösättning 2014-06-14

Fikapaus efter sjösättning
Så var det dags för årets bästa dag: Sjösättning. Även i år fick jag hjälp av Kjell-Åke och Daniel, så jag slapp riskera att min bil åkte i vattnet!

Allt gick bra, så nu är ni välkomna ombord.
Och så fick jag nya sjökort i avskedspresent från Hoerbiger, så nu kan jag hitta på sjön.

Lika stor nyhet 2014-06-06
Jakob och Anna har fått en liten dotter - Ida, så nu har vi tre barnbarn.

Mitt i City 2014-01-25

Jag framträder på Mitt i City
I förra veckan stod jag plötsligt mitt på scenen För jag kunde Gissa låten.
Jag råkade gå förbi inne på Mitt i City när Kombilotteriet hade ett uppträdande och så hade de en liten musikfråga. Jag kände direkt igen melodin och fick komma upp på scenen och sjunga! Att det var Melodikryssets favorit Lennart Palm som ackompanjerade såg jag inte förrän efteråt. En rolig erfarenhet!
Och så fick jag några lotter, men ingen vinst. Men föralldel - Det var ju skoj!
Vilken melodi det var? Den finns lite dold här i texten!

Sommaren slut 2013-10-06

Båten på väg upp
Så var det dags att ta upp båten. Och så är sommaren slut!

Sjösättning 2013-06-17
I måndags, 17 juni, började sommaren. Med andra ord - då sjösattes båten. Eftersom våren kom sent så måste jag erkänna att jag inte gjort så mycket vårrustning som jag tänkt. Men nu kunde vi sjösätta. Ett problem med motorn upptäcktes sista dagarna, men Kjell-Åke och Daniel fixade det samma dag som båten skulle i sjön.
Och denna gång gick det utan problem.
Midsommar är det dags för vår första tur

Största nyheten 2012-07-12
Familjens största nyhet är att vi har två barnbarn. Både Jakob och Anna-Karin fick varsin liten grabb förra året. Kusinerna är med andra ord jämngamla.
Det känns verkligen spännande att följa de små liven.

Karlstad stadslopp 2012-06-16

Jakob och jag efter stark prestation
 Jag fick anmälan och en ryggsäck av Jakob i julklapp, så nu var jag tvungen att träna hela våren. Hur mycket jag tränade är en annan sak...  Fick ungefär samma tid som förut, 1:18, dvs lite mindre än Jakobs dubbla tid.

Sjösättning 2012-06-07
Även i år tog jag ledigt första veckan i juni, för VAB (vård av båt, vård av barnbarn, vård av annan båt).
Jag hann med att sjösätta vår båt och att hjälpa Axel med hans båt. Och dop av barnbarn.

Problemen med tanken löstes tack var att jag satte i en ny plasttank och inte använder båtens inbygda.

Hoerbiger 2010-10-02
Sedan hösten 2010 arbetar jag på Hoerbiger i Åmål. De utvecklar styrsystem till industrimotorer. Förr - när de hette Mecel - utvecklade de styrsystem och elektronik för bland annat Saab.
Långa resor - åker hemifrån ca kl 6 och är hemma ca kl 18, tåg från Kil till Åmål. Men trevliga arbetskamrater och bra arbetsuppgifter.
Mycket i jobbet påminner om Ericsson och Tieto - även här kan jag sjunga Vobvisan.

Gratitude 2009-06-05

Vågar jag klättra upp? Ja, det gjorde jag.

Till ankars

Många tampar att hålla reda på
För något år sedan fyllde jag 60 och då fick jag en resa med Gratitude. En upplevelse att segla med ett riktigt segelfartyg!Erik och Elisabeth Ruhe
Kummingången 10 E
507 53 Borås
E-postadresser:
Erik:  erik (p) ruhe (a) erikruhe (p) se
Adressen lite krypterad, som du ser.


Reviderat: 2015-05-05 Tisdag

#