Du använder en dator

Erik Ruhe, Kil

Välkommen till min hemsida

Min familj består av min fru Elisabeth samt våra barn Jakob och Anna-Karin, som har flyttat hemifrån. Jakob med sin fru Anna bor i Stockholm - Spånga och de har två barn. Anna-Karin bor i Borås och hon har också två barn. Med andr aord så har vi fyra barnbran.
För några år sedan började jag min låååånga semestter! Sist arbetade jag på Hoerbiger i Åmål. De utvecklar tändystem och styrsystem för industrimotorer och har dessutom - när de hette Mecel - utvecklat tändsystem för Saab. Tidigare arbetade jag på på Ericsson och TietoEnator i Karlstad.

Jag gillar att vara ute och cykla. Det avslöjas om du klickar på länken Cykelfrämjandet Några år sedan var Karlstad värd för Cykelturistveckan. mycket jobb , men roligt. Och vi klarade det!
Att jag tycker om att vara på sjön framgår också om du tittar på bilderna, bland annat från Gratitudeseglingen. Dessutom är jag engagerad i
Polstjärnan , ett ångfartyg som jag brukar arbeta på lite då och då. Vår första båt - en HT-båt, ca 5m - skaffade vi 2005 och vi hade den i ett år. Efter en säsong tröttnade vi på den lilla båten och skaffade en snipa, typ Virbo, 21 fot (ca 6.3 m). Det kändes riktigt lugnt och mysigt att tuffa runt i 6 knop.

Och så tänker jag berätta lite om vår släkt. Men det kommer senare. Kan dock berätta att både min mors och min fars släkt kom till Sverige ca 1720 från Tyskland. Elisabeths släkt är från Värmland, Småland och Halland.

Hemsidan är ett resultat av det jag lärt mig från en tjock bok om PHP och SQL som jag fick av Jakob för ett par år sedan. Den är gjord för hand. Någon gång ska jag lära mig Drupal. Skicka gärna en kommentar. Lite blandade bilder finns här också.

PS:
Om du vill utmana mig på Wordfeud eller Quizkampen så heter jag Erik_CA.

Nya bilder 2016-02-19
Längesedan jag uppdaterade hemsidan.
Nu har jag lagt in några nya bilder.

Lika stor nyhet - igen 2015-04-16
Anna-Karin och Henrik har fått en liten grabb - Wilhelm, så nu har vi fyra barnbarn.

Sjösättning 2014-06-14

Fikapaus efter sjösättning
Så var det dags för årets bästa dag: Sjösättning. Även i år fick jag hjälp av Kjell-Åke och Daniel, så jag slapp riskera att min bil åkte i vattnet!

Allt gick bra, så nu är ni välkomna ombord.
Och så fick jag nya sjökort i avskedspresent från Hoerbiger, så nu kan jag hitta på sjön.

Lika stor nyhet 2014-06-06
Jakob och Anna har fått en liten dotter - Ida, så nu har vi tre barnbarn.

Mitt i City 2014-01-25

Jag framträder på Mitt i City
I förra veckan stod jag plötsligt mitt på scenen För jag kunde Gissa låten.
Jag råkade gå förbi inne på Mitt i City när Kombilotteriet hade ett uppträdande och så hade de en liten musikfråga. Jag kände direkt igen melodin och fick komma upp på scenen och sjunga! Att det var Melodikryssets favorit Lennart Palm som ackompanjerade såg jag inte förrän efteråt. En rolig erfarenhet!
Och så fick jag några lotter, men ingen vinst. Men föralldel - Det var ju skoj!
Vilken melodi det var? Den finns lite dold här i texten!

Sommaren slut 2013-10-06

Båten på väg upp
Så var det dags att ta upp båten. Och så är sommaren slut!

Sjösättning 2013-06-17
I måndags, 17 juni, började sommaren. Med andra ord - då sjösattes båten. Eftersom våren kom sent så måste jag erkänna att jag inte gjort så mycket vårrustning som jag tänkt. Men nu kunde vi sjösätta. Ett problem med motorn upptäcktes sista dagarna, men Kjell-Åke och Daniel fixade det samma dag som båten skulle i sjön.
Och denna gång gick det utan problem.
Midsommar är det dags för vår första tur

Största nyheten 2012-07-12
Familjens största nyhet är att vi har två barnbarn. Både Jakob och Anna-Karin fick varsin liten grabb förra året. Kusinerna är med andra ord jämngamla.
Det känns verkligen spännande att följa de små liven.

Karlstad stadslopp 2012-06-16

Jakob och jag efter stark prestation
 Jag fick anmälan och en ryggsäck av Jakob i julklapp, så nu var jag tvungen att träna hela våren. Hur mycket jag tränade är en annan sak...  Fick ungefär samma tid som förut, 1:18, dvs lite mindre än Jakobs dubbla tid.

Sjösättning 2012-06-07
Även i år tog jag ledigt första veckan i juni, för VAB (vård av båt, vård av barnbarn, vård av annan båt).
Jag hann med att sjösätta vår båt och att hjälpa Axel med hans båt. Och dop av barnbarn.

Problemen med tanken löstes tack var att jag satte i en ny plasttank och inte använder båtens inbygda.

Hoerbiger 2010-10-02
Sedan hösten 2010 arbetar jag på Hoerbiger i Åmål. De utvecklar styrsystem till industrimotorer. Förr - när de hette Mecel - utvecklade de styrsystem och elektronik för bland annat Saab.
Långa resor - åker hemifrån ca kl 6 och är hemma ca kl 18, tåg från Kil till Åmål. Men trevliga arbetskamrater och bra arbetsuppgifter.
Mycket i jobbet påminner om Ericsson och Tieto - även här kan jag sjunga Vobvisan.

Gratitude 2009-06-05

Vågar jag klättra upp? Ja, det gjorde jag.

Till ankars

Många tampar att hålla reda på
För något år sedan fyllde jag 60 och då fick jag en resa med Gratitude. En upplevelse att segla med ett riktigt segelfartyg!Erik Ruhe
Smultronstigen 11
665 35 Kil

E-postadresser:
Erik:  erik (p) ruhe (a) erikruhe (p) se
Adressen lite krypterad, som du ser.


Reviderat: 2015-05-05 Tisdag

#