Rapport från cykelturen

2008-08-06
Golfbanan

Ledare: Sebastian och MayBritt
Rapport:
Hela 8 cyklister mötte upp vid Värmlandsmuseet för ytterligare en härlig cykeltur. I planeringsstadiet kom önskemålet att hämta en banan ur en golfbag på Bryngfjordens golfbana. Därav turens namn "Golfbanan-turen". Vissa av oss hade packat ned badkläder, men solen ville inte riktigt visa sig idag. Turen började över cykelbron mot Sundsta. Därefter cyklade vi norrut utmed älven. Vi svängde först Skårebron som vi korsade. Väl framme vid Bryngfjorden fick vi beskåda golfbananen som hade varit kvar i cyklistens golfbag. Väl framme på golfbanan fick vi reda på att klubben planerar för några tillbyggen.

Vi cyklade över området mot Trangärdstorp där vi beskådade gården vars huvudbyggnad tyvärr har brunnit upp. Huset beboddes tydligen tidigare av en känd vävkostnär. Efter Trangårdstorpet cyklade vi nedförsbacken mot Dye parken och Dye Domarringen. Detta är en fornlämning som har fått sitt namn efter stensättningens utformning med en sten i mitten som i nutid har kallat för domaren. Erik konsulterade en domare för mer information.

Nu började vi bli lite småhungriga. Bl.a. golfbananen konsumerades innan vi fortsatte mot vår fikaplats vid Sandbäckstjärnets strand. Vi delade stranden med två unga fiskare som hade mer intresse i att utfodra änderna. Efter fikat tackade alla för sig och avslutade vi kvällens cykeltur.

Vi ses igen nästa vecka!Dagboken

Copyright 2014 Cykelfrämjandet, Karlstad Hemsidan: www.cykelframjandet.se/karlstad