Rapport från cykelturen

2008-06-06
Jäverön

Ledare: Erik Ruhe
Rapport:
Vi startade vår 09.30 från museiparken i Karlstad. Denna dag var strålande. Vädret var soligt och över 25 grader. Vi var 6 personer och alla visste vad som gällde. Det kan bli lite kämpigt att cykla i värme. Vi cyklade genom Sundsta, Kroppkärr, Alster och till Skattkärr.

Innan Skattkärs samhälle finns en skylt som det står färjeläge och där svängde vi in. Vi skulle åka med färjan som gick kl. 11.00. Vi hann i tid och vi möttes av många cyklister och bilister. Alla var på väg ut till den fina ön.

Vi träffade ett par på färjan som berättade att de hade en stuga på ön intill färjeläget. De var så vänliga och erbjöd oss att få fika på deras tomt. De hade en liten fin stuga som har sjöutsikt. Mannen berättade för oss om Jäverön och han visade oss en bok som han var författare till som handlade om Jäveröns historia. Det var intressant att få höra om ön och efter en halv timme så tackade vi det vänliga paret och cyklade vidare.

Vi cyklade förbi herrgården och ut mot den södra delen av ön. När vi kom fram till skogstigarna parkerade vi cyklarna i skogen och gick mot stranden.
Vi solade, badade och åt vår medtagna lunch. Vi tre-tiden började vi lämna stranden för att hämta cyklarna. Färjan skulle gå 16.30. Vi tog god tid på oss, eftersom cykelvägen var lite stenig och jobbig att cykla på, men annars var vi alla nöjda med turen.

Några av oss tyckte det var så skönt att gå i skogen så vi tog senare färjan.

ElisabethDagboken

Copyright 2014 Cykelfrämjandet, Karlstad Hemsidan: www.cykelframjandet.se/karlstad